Kameratstøtte
Døgnåpen: 800 48 500, eller Skriv til oss

Hva skjer og psykiske lidelser

samegutten

Hva skjer og psykiske lidelser

03. november 2012 09:56:44

Jeg kom hjem fra Libanon for mange år siden og hadde mange opplevelser i baggasjen, Dette var både positive og negative opplevelser, Men lite visste jeg om hva som ventet meg av disse opplevelsene. I mange år fra hjemkomst gikk det utrolig bra, Bortsett fra litt endret adferd med sinne og aggresjon. MEN hva gjør man når disse problemene??

Jeg for min del ville ha ett svar på hva som var galt, for jeg skjønte jo ikke en dritt, Hvorfor fikk jeg søvnproblemer, hvorfor våkner jeg av "skrik" og "hyl" om natten osv. Jeg tok kontakt med min fastlege - som også har videreutdaning innen psykiatri - og fikk hjelp av henne med en gang, Hun videresendte meg til VOP ( voksenpsykiatri ) og fikk psykologhjelp. Jeg fikk umiddelbart diagnosen bipolar 2 og etter 4 år så er vi nå kommet fram til at jeg har PTSD ( Post traumatisk stress disorder ) og blir nå medisinert, og er nå også 70 % arbeidsufør.

Mitt råd til dere veteranerkollegaer$$

Om dere merker noe endringer i humør, sinne, osv, eller at dagene blir lange og tunge, Ikke vær redd for å ta kontakt med din fastlege. Det aller værste som kan skje er at dere får hjelp, Det får jeg etter over 20 år hjemme

 
Dag123

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

03. november 2012 10:11:24Hei Samegutten!

Interessant å lese din historie, takk for at du delte med oss.

Mange murer seg inne og vil ikke ta kontakt verken med lege eller andre.

Fortsatt god bedring og lykke til Samegutt!

 
samegutten

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

03. november 2012 10:13:53

.

 
bæreia12

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

03. november 2012 10:38:10

Svar til Samegutten.

Det begyner og komme flere aktivitetsgrupper av forskjellige karakterer
i NVIO jeg er selv aktiv der og anbefaler å finne den gruppa som passer deg.

 
lyder194

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

04. november 2012 10:23:24

Veldig bra innlegg fra deg "samegutt".Flere burde stå frem med sin historie slik at andre kan få et håp om at det er et lys i enden av tunellen.Det skal mot til å erkjenne at en har et problem og så gjøre noe med det. Stå på "samegutten"

 
Bruker999

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

24. november 2012 18:29:12


Hei Samegutt!

Det var interessant å høre din historie. Jeg ble også nysgjerrig - hvordan går det med deg?

hilsen kollega

 
samegutten

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

03. desember 2012 16:31:44

Heisann Bruker999.
Joda du skal ha takk for at du spør, Mitt liv i dag dreier seg veldig om at man våkner på natten av forskjellige grunner, meteparten dreier seg om tjenesten i utlandet, utover det så er jeg medisinert og livet går sin gang, men det er ikke enkelt å lve i ett familieliv med både PTSD OG bipolar 2. Men så lenge man har medisiner så går det bare godt sånn egentlig, Men det er jævlig kjipt å vite at kaster man medisinen så er livet ett helvette igjen,

Jeg håper alle mine soldatvenner får en riktig god jul og ett fredfullt nytt år,

 
Altakrass

Re: hva skjer og Psykiske lidelser

31. januar 2013 11:32:03

Hei Samegutten!
Jeg sitter i samme båt som deg og har nå etter 8 år endelig turt å ta kontakt med fastlege om problemene jeg har. I mitt tilfelle kom det som et sjokk at jeg en gang hadde problemer. Etter så lang tid trodde jeg rett og slett at hverdagen skulle være slit og deprimerende. Etter lang vente tid har jeg endelig fått time hos psykolog for å få hjelp.

Vil forsåvidt vite hvordan du følte prosessen har hjulpet deg gjennom det hele. Jeg har ikke akkurat så mye håp.

Mvh kollega

 
samegutten

Re: Hva skjer og psykiske lidelser

04. februar 2013 15:12:14

Heisann Altakrass.
Takk for at du tar kontakt . Joda Vi er nok mange i den båten vi er ute å seiler i , men desverre er det ikke mange som tør å ta det skrittet som du nå har gjort, Det som også skal sies er at mange har den samme utfordringen som deg, Nemlig at vi skal slite i hverdagen, og det skal iallefall ikke ha noe med Libanon å gjøre, mye fordi vi kansje vi forsvare det å reise i utenlandstjeneste.

Men nå tilbake til saken, Jeg vil nesten si HURRA for at du har kommet i kontakt med fastlege og psykolog. Prosessen er lang, jeg har gått til psykolog i 4 år og nå får jeg diagnoesen PTSD. Jeg har hatt mange diagnoeser men det er fordi jeg har aldri nevt ordet utenlandstjeneste i besøket med psykolog, Men nå ruller ballen, og jeg vil anbefale deg å være klar på at du tror dine problem er utenlandstjeneste. Dette vil gjøre prosessen noe kortere. Jeg har i dag ett bra liv med noe ups and downs, men er medisinert for at jeg skal være mer stabil i svingningerne men litt gjenstår.
Jeg vil gjerne utfordre deg til å ikke miste motet og ikke minst håpet, Husk vi er mange i samme båt. Og du kan også engasjere deg i NVIO og delta på kameratstøttekurs, Her lærer vi en del som kan hjelpe i hverdagen og man kommer i kontakt med mennesker i samme båt evnt, samme kontigent, Kansje samme tropp, og da har man muligheter til prate om situasjonen, og man får også mye tips på veien.

Til slutt vil jeg oppfordre en gang til at du må IKKE miste HÅPET eller MOTET. det kan virke tungt til tider men det blir bedringer.

Lykke til, og ta gjerne videre kontakt

 
rastløs48

Re: Hva skjer og psykiske lidelser

07. februar 2013 09:19:19

Hei samegutt

Du peker på to viktige momenter for et bedre liv, nemlig Mot og Håp. Det at du skriver åpent om dine egne problemer viser at du har mot i massevis. Og uten et håp hadde du trolig ikke vært der du er i dag. Flott. Fine ord å ta med seg på veien også for deg, Altakrass. Det er en tung vei å gå, men det skal smerte før det blir bedre, også for deg.
Lykke til begge to

 
Bulllllseye

Re: Hva skjer og psykiske lidelser

27. februar 2014 14:41:10

Jeg driver og sjekker litt rundt Mindfulness for tiden, og ser at det kan ha en effekt i å redusere de stressreaksjonene man får ved PTSD, og at det viser seg å ha en effekt mot tilbakevendende depresjoner. Kan skjønne at dette virker litt påprakkende, men ville bare gi enda en streng til instrumentet i fall dere er i søken etter muligheter ut over medisinsk behandling o.l.
Mener ikke det skal være en erstatning for behandling som vanlig, men det kan kanskje være et supplement som hjelper(?).
Noe forskning fra veteraner i USA med PTSD viser også at det kan hjelpe til å ta vekk noe av "brodden" i det stresset som oppleves ifm behandling som tar tak i problemene.

Håper virkelig at du finner ut av problemene dine Altakrass, og dere (altakrass og samegutt) får til å fungere godt selv om dere har det tøft. Krysser fingrene for dere!

Lykke til!

 
rah

Re: Hva skjer og psykiske lidelser

28. februar 2014 11:11:13

Det er mye vi kan gjøre som kan påvirke måten vi tenker på og forholder oss til hverdagen på. Og siden du nevnte Mindfulness som en metode, kan jeg nevne at Aftenposten/innsikt har gående en serie om alternativ behandling. I morgen lørdag er temaet "Mindfulness og meditasjon". Sikkert nyttig lesing.

Synes forøvrig at du har noen gode refleksjoner rundt dette med å dempe stressnivået. Det er hverdagen som teller, og i den kan vi selv bidra.