Kameratstøtte
Døgnåpen: 800 48 500, eller Skriv til oss

senskade

norbattxiv

senskade

12. desember 2012 22:29:56

dimma sommeren 85 etter 6 måneder i sør libanon selv i dag spesielt vis det har vert nyheter fra midtøsten har jeg mareritt... har lært meg å leve med det men det slitsomt å ikke ha en hel natts søvn..... 25 år etter skulle tru en skulle glemt det.. men det er bare å lukke øya å der er det...visse ting og synsinntrykk kan man ikke glemme... synet forfølger deg til evig tid....

 
RBjørnsen

Re: senskade

17. desember 2012 19:08:49

Hei,
Det du opplever er nok ganske vanlig. Og dersom du opplever det som et problem som går ut over livskvaliteten din, bør du vurdere å søke hjelp. Du kan starte med fastlegen, men om du syns det blir vanskelig så prøv kammeratstøttetelefonen så får du snakket med en annen veteran som kan gi deg råd.
Ellers så får du ha ei trivelig jul...

 
lyder194

Re: senskade

20. desember 2012 13:13:41

Hei

Jeg blir alltid lei meg når jeg leser om veteraner som sliter som deg, nå 25 år etter. Syn, lukt og lyder/nyheter trigger minner som vi helst vil glemme, noe du erfarer. Enig i svaret om å starte med fastlegen hvis du da ikke allerede har vært igjennom hjelpeapparatet. For det er absolutt hjelp å få, selv så lang tid etter.

Å ta en telefon med kameratstøtte er også en god ting. Det å skrive er også nyttig. Akkurat det kan du jo forsøke her inne i form av en melding, om ikke annet for å få luftet ut noen vanskelig tanker.

Ønsker deg en best mulig jul

 

Re: senskade

02. februar 2013 10:20:49

Hei!
Jeg vil anbefale deg å undersøke om hvor du finner den nærmeste veteranforeningen. De har vanligvis medlemsmøter en gang i måneden, ta kontakt! Der er det mulig at du kan treffe andre veteraner med de samme erfaringene som deg. Det er mange som sier at det å treffe og snakke med andre veteraner med de samme erfaringene kan hjelpe til med å få de plagsomme tankene og flashback bildene til å bli mindre fremtredene etter hvert. Uansett der vil du få erfare at det er fler som har lignende erfaringer som deg og det er også til hjelp, du er ikke alene. Husk at veteraner kan hjelpe veteraner, så ta kontakt der er det iallefall noen å snakke med.

 

Re: senskade

02. februar 2013 10:41:51

Hei

Det finnes idag mange muligheter for deg å gjøre noe med din livsituasjon. Bl.a. kan du kontakte FVT( Forsvarets Veterantjeneste) som har egen kontakttelefon 800 85000 hvor det sitter fagpersonell som kan hjelpe deg ved din henvendelse. Dessuten har NVIO egen kameratstøttetelefon 80048500 hvor det sitter veteraner som kan være en samtalepartner og som kan hjelpe deg å nå det hjelpeappararat du har behov for.
Det er viktig for deg å dele dine opplevelser med andre og de alternativene som er nevnt ovenfor kan være en viktig terskel for "å komme videre med din tanker og opplevelser".

Et annet tilbud er hos Nasjonal militærmedisinsk poliklinikk (NMP) og Kontor for psykiatri og stressmestring (KPS) tlf: 23 09 79 30. Åpningstid mandag til fredag: 08.00 - 15.00. Det kan være lurt å snakke med noen som kan utrede hva du sliter med slik at du får riktig hjelp. Det er bare du som kan historien din og du må dele den med noen for å få riktig hjelp. Forståelse (selvinnsikt)for hva som skjer med en selv er uansett ok i forhold til å ikke forstå hva som skjer i kroppen og i hodet. Hold ut, og prøv å finne ut av det.

 
lyder194

Re: senskade

04. februar 2013 13:31:07

Her var det mange støttende og gode innlegg som "norbatttxiv" kan ta med seg på veien videre. Veldig bra.
Så er det å greie å gjøre noe da, når situasjonen er slik du beskriver. Bare det å ta kontakt er for mange vanskelig nok. Da er det godt å ha en bekjent eller kamerat som kan ta den telefonen eller gjøre en henvendelse. Hvis ikke håper jeg at du greier det sjøl.

 
ropet1979

Re: senskade

19. desember 2017 06:16:24

har det samme fra Libanon var der 1979,,og for ca 2til 3 år siden har det bare kommet mer og mer i hode der fra,,sover ikke bra,sår opp kl.02...03 på natta..har ikke en hel natt søvn..